Progovori...

Novi spot udruženja PROGOVORI

Udruženje građana za borbu protiv raka jajnika PROGOVORI nastavlja intenzivno da radi na podizanju svesti o raku jajnika u Srbiji. Nakon veoma uspešne i zapažene kampanje kojom se Udruženje predstavilo javnosti na proleće 2013. godine, sa istim žarom radimo i ove godine kako bismo upoznali javnost sa ovom opakom bolešću koja svake godine samo u našoj zemlji odnese na stotine života.

Rak jajnika ima najvišu stopu smrtnosti od svih ginekoloških karcinoma i na sedmom mestu je po smrtnosti od svih kancera koji pogađaju žene. Dijagnostikuje se kod gotovo 250.000 žena u svetu godišnje.

Osmog maja prošle godine prvi put je obeležen Svetski dan borbe protiv raka jajnika. U Srbiji, Austriji, Češkoj, Švedskoj, Španiji, Australiji, Kanadi, Americi i u mnogim drugim zemljama, lekari, žene koje su se izborile sa ovom bolešću, kao i javne ličnosti preneli su najvažniju poruku – da je redovan pregled najbolja zaštita.

Tim povodom Udruženje je okupilo vrsne srpske glumice iz ansambla predstave „Zvezdarske zvezdice" koje su s puno ljubavi i humanosti pristale da snime spot za numeru iz predstave pod nazivom „Živele žene" kako bi smo ovom simboličnom, veselom i osnažujućom numerom zajedno širili svest o raku jajnika. Spot je premijerno predstavljen na konferenciji za medije povodom Svetskog dana borbe protiv raka jajnika, a zatim je emitovan i na većini srpskih televizija.

Na osnovu ovog divnog iskustva i velikog uspeha spota „Živele žene", rešili smo da i ove godine uz svesrdnu pomoć poznatih i uspešnih žena iz različitih sfera, poput novinarstva, politike, umetnosti, sporta i medicine, snimimo spot kojim ćemo nastaviti kampanju podizanja svesti o raku jajnika.

Poruka ovogodišnje kampanje jeste „Savladajmo prepreke – zajedno", a spot će i ove godine biti emitovan uoči 8. maja, Svetskog dana borbe protiv raka jajnika. Želeli bismo da izrazimo našu beskrajnu zahvalnost svim dragim damama koje su podržale našu akciju: guvernerki Narodne banke Srbije, Jorgovanki Tabaković, piscu Ljiljani Habjanović-Đurović, poznatoj etno pevačici Bilji Krstić, portparolu hitne pomoći, Nadi Macuri, čuvenoj sportistkinji Svetlani Kitić i novinarkama Radi Đurić, Nadi Gogić, Ani Stamenković, Jeleni Petrović, Ivani Vučićević, Bojani Odavić-Lilić, Ljubici Gojgić i Zvezdani Jovanović-Popović.

U nastavku možete pogledati nekoliko fotografija sa snimanja a za nekoliko dana će i sam spot biti dostupan na sajtu www.progovori.rs.