Progovori...

Progovori podržalo Šetnju zdravlja na Adi Ciganliji

Udruženje žena obolelih i lečenih od raka dojke Budimo Zajedno organizovalo je 28. septembra na Adi Ciganliji šetnju zdravlja pod nazivom Nađi vreme, promeni svoje navike. Udruženje građana za borbu protiv raka jajnika Progovori pridružilo se ovoj akciji dok je  dr Saša Pleċeviċ, poznatiji kao Dr Feelgood takođe podržao akciju svojim prisustvom i naglasio značaj fizičke aktivnosti i pravilne ishrane po zdravlje.

Cilj akcije je bio pre svega da se pruži podrška ženama obolelim od raka dojke a zatim i ostalih malignih oboljenja. Drugi cilj akcije je usvajanje zdravih životnih navika kroz fizičku aktivnost za poboljšanje zdravlja. Smanjena fizička aktivnost, poveċana telesna težina i gojaznost spadaju u faktore rizika za nastanak malignih oboljenja dojke i mnogih drugih bolesti. Ovo su faktori rizika na koje može da se utiče promenom svojih navika i vođenjem zdravijeg života.

Zato su članice Udruženja želele da šetnjom daju primer svima koji su se pridružili da poveċaju svoju fizičku aktivnost i pozitivno utiču na zdravlje i raspoloženje.

Akcija predstavlja uvod u mesec oktobar, koji je proglašen od strane Svetske zdravstvene organizacije - mesecom borbe protiv raka dojke.